Fotografie van Jan-Kees de Meester

Op deze pagina staan de verschillende fotografische disciplines en genres waarin Jan-Kees de Meester actief is. Alle foto's op deze website zijn van De Meesters hand en mogen alleen met toestemming van de auteur worden gebruikt.


Portretfotografie

Een goed portret is meer dan een foto van een gezicht; het laat iets zien van de persoon erachter. Kruipen onder de huid en kijken in de ziel. Soms subtiel, soms aangedikt. Een portret kan aan de muur een tijdloos monument zijn of op een website die eerste indruk waar je geen tweede kans voor krijgt.


Reportagefotografie

De wereld verandert voortdurend, momenten komen en gaan. Maar sommige momenten verdienen het om voorgoed te worden vastgelegd. Eén oogopslag, behouden voor de toekomst. De beste reportagefoto's beïnvloeden zelfs de tijdgeest en daarmee indirect de toekomst.


Productfotografie

Een bijzonder product verdient een bijzonder podium. In het spotlicht, bijna tastbaar, bijna te proeven. Strak en vrijgemaakt tegen een witte achtergrond voor een webshop of juist excentriek met dramatische effecten om het karakter ervan te versterken. Samen even breinbruisen? Alles is mogelijk.


Militaire jaren

Jan-Kees de Meester bracht een groot gedeelte van zijn fotografische loopbaan door bij de Nederlandse Krijgsmacht. Een periode van rauw zandhappen en doorgaan. Oefeningen, uitzendingen, ceremonies; van alles passeerde voor zijn lens.


Made in Zeeland

Zeeland is geschapen door natuur en mens. Het is ook De Meesters geboortegrond en zijn plaats voor rust en inspiratie. In deze galerij vind je daarom veel vrij werk, want dit is terug naar de basis, waar alles steeds opnieuw begint.


None of the above

Een verzameling van alles wat niet in bovenstaande hokjes past, maar: verschoppelingen zijn vaak kleurrijke figuren. Hier veelal vrije werken van buiten Zeeland. Soms compositorisch een lust voor het oog, soms eigenzinnig met een dubbele bodem, vaak allebei.